Wat is CRO of conversie optimalisatie?

Wat is CRO

Wat is CRO of conversie optimalisatie?

Wat is CRO? Dit is een veelgestelde vraag bij mensen die een website beheren. We ontvangen veel mailtjes in onze mailbox met reclame en vaak zit hier ook de term CRO in, maar wat betekent het nou eigenlijk?

CRO staat voor conversion rate optimization, wat we in Nederland kennen als conversie optimalisatie . Dit is een online marketing onderdeel die vaak wordt toegepast nadat u erachter bent gekomen dat de website niet naar wens functioneert. U website heeft bijvoorbeeld erg veel bezoekers, maar deze bezoekers kopen geen producten of doen geen offerte aanvragen. Er gaat dus iets mis in het process van de bezoeker. Dit kan verschillende redenen hebben zoals:

  • Uw website geeft onvoldoende informatie over de producten of diensten.
  • Call-to-actions zijn niet duidelijk of sporen niet aan tot actie
  • Uw richt zich op de zakelijke klant, maar door de teksten op uw site trekt u alleen maar particuliere bezoekers aan.
  • Invulvelden zijn verplicht waar door u bezoekers uitsluit (KvK-nummer)
  • Verzendkosten zijn te hoog
  • De prijs van het product staat niet duidelijk aangegeven

Er zijn nog honderden andere redenen te verzinnen waarom de bezoeker geen aanvraag, aankoop of download voltooid. De kunt is dus om CRO toe te passen en de pijnpunten va uw website naar boven te halen. Nadat deze gevonden zijn gaan we oplossingen bedenken, toepassen en testen.

In vele gevallen zien we dat er na een aantal maanden al een groot verschil te zien is in het Google-Analytics account van de beheerder. Na verloop van tijd gaan we de resultaten analyseren en kijken of er nog ergens verbeteringen te vinden zijn.

Heeft u nou interesse gekregen in CRO, en wilt u dat wij een kijkje nemen op uw website? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina of vraag direct een offerte aan via onze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.