,

Videosollicitatie voor een goede eerste indruk!

videosollicitatie

Videosollicitatie voor een goede eerste indruk!

Een videosollicitatie wordt steeds vaker ingezet om een goede eerste indruk achter te laten. Een goede video bevat een aantal onderdelen waarmee je jezelf goed kan presenteren, en de aanstaande werkgever overtuigen. Het belangrijkste hierin is dat je gedreven bent en met passie je verhaal verteld aan het bedrijf waar het filmpje voor is bedoeld. Laat duidelijk zien wie je bent, en wees niet bang om eventuele minpunten te benoemen.

Het verhaal van je videosollicitatie

Belangrijk is dat je van tevoren je verhaal duidelijk hebt. Om je eigen verhaal duidelijk voor ogen te krijgen zul je opzoek moeten gaan naar alle eigenschappen die voor jou van pas komen in het vakgebied waarop je videosollicitatie gericht is. ben je bijvoorbeeld goed met computers? Heb je een talenknobbel? of kun je gewoon heel goed brommers repareren?. Zorg er dan voor dat je hele videosollicitatie gebaseerd is op dit vakgebied en laat het ook zien. Laat tijdens de video zien wat je kunt en waar je interesses liggen, en plak er een zogenaamde “voice-over” onder waarin je verteld wie je bent en wat je doelen zijn voor aanstaande periode.

Professionaliteit

Door professionaliteit uit te stralen in je videosollicitatie, zul je serieuzer genomen worden door mensen die je video bekijken. Ook het belang van een professionele video is hier erg van belang. Werkgevers verwachten vaak een video waarin je jezelf simpelweg aan het filmpen bent aan de keukentafel in de vorm van een kleine vlog. Wanneer jij het presteert om met een volledig professionele videosollicitatie aan te komen, zul je er gelijk bovenuit springen en zal de kans op een uitnodiging groter en groter worden. Men wil graag zien dat je er werk van gemaakt hebt, en dat je echt gemotiveerd bent om aan de slag te gaan.

Hulp nodig bij je videosollicitatie

Zou jij graag een videosollicitatie willen maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat Colijn Media je helpen! Samen maken we een sterke presentatie van jou, je dagelijkse leven en je ambities.

Interesse gekregen of wil je gewoon wat meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op via de contactpagina.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.