,

Filmpjes bewerken voor beginners

Filmpjes bewerken

Filmpjes bewerken voor beginners

Filmpjes bewerken met een professioneel programma is vaak lastiger dan verwacht. Een beetje voorkennis van het programma is dan ook geen overbodige luxe, wanneer je filmpjes gaat bewerken voor je sociale media kanalen bijvoorbeeld. In dit artikel helpen we je een beetje op weg en geven we je een aantal tips om goed van start te gaan met het bewerken van je filmpjes.

Filmpjes bewerken met een videobewerkingsprogramma

Om je filmpjes op professionele manier te editen, heb je een videobewerkingsprogramma nodig. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Final Cut Pro (alleen voor Apple gebruikers)
  • Adobe Premiere
  • Adobe After Effects
  • Pinnacle Studio
  • iMovie ( alleen voor Apple gebruikers)

Ben je in bezit van een GoPro? Dan beschik je over een aantal applicaties op je telefoon waarmee je makkelijk en snel een leuke video kan maken. Alle programma’s die hierboven zijn genoemd, worden ingezet door professionele bedrijven om het beste resultaat te behalen.

Stijl van bewerken

Professionals die filmpjes bewerken, doen dit op geheel eigen manier. Ieder heeft zijn of haar eigen stijl van editen zoals bijvoorbeeld een flitsende of een wat rustigere stijl waarmee men de boodschap wil overbrengen. Een flitsende stijl wordt vaak gebruikt voor filmpjes van evenementen, (hippe) bedrijfsfilms of projecten. In onderstaande video zie je een evenement waarin een snelle vorm van editen is gebruikt. Ook de muziekkeuze speelt hierin een grote rol.

Langzamere stijlen worden vaak gebruikt wanneer men een inspirerende of duidelijke boodschap wil overbrengen. GoPro probeert in onderstaande video heel langzaam je aandacht te trekken en later in de video krijg je bijna de neiging om direct naar de winkel te rijden om deze camera aan te schaffen.

Filmpjes bewerken met behulp van ons?

Wil je nou zelf ook filmpjes bewerken maar loop je vast op bepaalde punten? Wij helpen je graag een handje, dus neem gerust contact met ons op via de contactpagina.

Vond je dit een interessant bericht? Laat hieronder dan een reactie achter .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.