, ,

Bedrijfsvideo laten maken

Bedrijfsvideo laten maken

Bedrijfsvideo laten maken

Elke zelfbewuste ondernemer weet dat een goede marketing noodzakelijk is om de producten en/of diensten onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Zonder uitgekiende marketingstrategie wordt het bereiken en bespelen van de doelgroep een hele uitdaging. Gelukkig zijn er diverse vormen van marketing die je als ondernemer kunnen helpen om het effect van je investeringsbudget te optimaliseren. Afhankelijk van de wensen van je doelgroep is een bedrijfsvideo laten maken de ideale manier om je onderneming te presenteren. Behalve het marketing aspect biedt een goed geproduceerde bedrijfsvideo meer mogelijkheden.

De bedrijfsvideo laten maken: communicatie met de doelgroep

Marketing gaat om communicatie met de doelgroep. Het zou echter een te simplistische voorstelling van zaken zijn, om een bedrijfsvideo te zien als een verkapte commercial. Een bedrijfsvideo laten maken kan juist een grote meerwaarde bieden voor je onderneming of organisatie. Zo zijn er diverse mogelijkheden om het medium van video in te zetten als onderdeel van de communicatiestrategie:

  • Informatief
  • Instructief
  • Commercieel

Informatief

Steeds vaker wordt video ingezet als communicatiemiddel. Deze manier van communiceren heeft als voordeel dat je niet beperkt bent tot het online gebruik van de bedrijfsvideo, het is minstens zo effectief in offline situaties. Denk aan een bedrijfsvideo in ziekenhuizen, lokale overheden zoals gemeenten, maar ook in de wachtruimte bij de huisarts bijvoorbeeld. Door het medium video op de juiste wijze in te zetten verbeter je de communicatie met de afnemer en heb je de mogelijkheid om jouw boodschap direct over te brengen op de doelgroep.

Instructief

Een bedrijfsvideo is het medium bij uitstek om de betrokkenheid bij de klant of afnemer te vergroten. Je kan denken aan een bedrijfsvideo om bepaalde handelingen te verduidelijken. Ook bij bedrijfstrainingen is de meerwaarde van een bedrijfsvideo direct duidelijk. Zo kun je door middel van een bedrijfsvideo een breder draagvlak onder het personeel realiseren door nieuwe werkprocedures in een mooie video op de juiste manier uit te leggen. Overigens is het educatieve karakter van de bedrijfsvideo niet nieuw, horecagigant McDonalds maakt als sinds de jaren 80 gebruik van dit soort video’s om het personeel te instrueren.

Commercieel

Het gebruik van bedrijfsvideo’s op websites neemt de laatste jaren een grote vlucht. Dat is niet geheel onlogisch, net als bij het gebruik van afbeeldingen is het veel eenvoudiger om je boodschap goed over te brengen door gebruik te maken van audiovisueel materiaal. In feite speel je als ondernemer in op de manier waarop je bezoekers informatie verwerken: door zo min mogelijk handelingen zelf te verrichten. Bezoekers willen graag snel en eenvoudig geïnformeerd worden. Het overbrengen van je boodschap gaat dan een stuk eenvoudiger als de video ook daadwerkelijk wordt ingezet als marketingtool.

Het marketingeffect van video

Een goed marketingplan onderscheidt zich door effectiviteit. Juist het audiovisuele aspect is een sterk punt om de aandacht te vestigen op je dienst of product en deze ook vast te houden. Alleen al de wetenschap dat de bezoeker in feite niks hoeft te doen (behalve dan de play knop te activeren) werkt drempelverlagend. Daarnaast is het bijzonder eenvoudig om door middel van een bedrijfsvideo de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten. Je kan je publiek direct aanspreken, bovendien is het ontzettend eenvoudig om je video content te laten delen op social media. Op die manier schakel je jouw doelgroep in om (onbewust) de gewenste informatie te verspreiden. Niet gek als je onthoudt dat een bedrijfsvideo op je website ook van invloed is op je positie binnen de zoekmachineresultaten.