7 soorten video’s voor op je website

7 soorten video’s voor op je website

We worden dagelijks geconfronteerd met online reclame-uitingen op sociale media en in je mailbox. Steeds vaker zien we dat er een video getoond wordt, om je nog beter te overtuigen van dat wat er gezegd wordt. We vinden het nou eenmaal prettig om een gezicht te zien van de aanbieder, om vertrouwen te scheppen met deze persoon of het bedrijf. Er zijn verschillende soorten video’s waarmee jij je doelgroep nog beter kunt aanspreken. In dit artikel zetten we er 7 op een rijtje.

Bedrijfsfilm

Met een bedrijfsfilm laat je simpelweg zien wie je bent en wat je doet. Door een sterke indruk achter te laten op de kijker, zal je niet snel vergeten worden in jouw branche. Deze bedrijfsfilm duurt vaak niet langer dan ongeveer 2 minuten om de aandacht van de kijker te behouden. Wanneer je een langere bedrijfsfilm laat maken loop je de kans dat je de aandacht van de kijker verliest.

Evenementen

Aftermovie’s of een live uitzending van een groot festival is een zeer bekende variant en wordt met name op sociale media gebruikt. Een flitsende indruk achterlaten van het evenement is van essentieel belang wanneer je een jaarlijks terugkerend evenement opzet.

Webinars

Met online webinars proberen professionals hun kennis te delen met de kijker. Dit kunnen sociale media trainingen zijn of de uitleg over een bepaalde ontwikkeling op de markt. Een webinar wordt vaak live uitgezonden op de sociale media platforms Facebook of Youtube.

 Technische ondersteuningsvideo’s

Technische ondersteuningsvideo’s zijn simpelweg video’s waarin je uitlegt hoe een product werkt, of hoe je een probleem oplost waar vele mensen tegenaan lopen. Ook de uitleg van een nieuw product wordt vaak op het internet gezet ter vervanging van het welbekende instructieboekje.

 Vlog

Vloggers domineren de laatste jaren het internet op verschillende platforms. Youtube is nog nooit zo groot geweest als nu en de ledenaantallen schieten door het plafond. Ook steeds meer bedrijven beginnen met vloggen om affiniteit en interactie met de volgers te creëren.

 Werving van personeelsleden

Wil je personeelsleden werven en weet je niet precies waar je deze vandaan kunt halen? Laat een leuke video maken met een indruk van het bedrijf, en een gesproken boodschap om de potentiele werknemer te enthousiasmeren.

Interesse gekregen in het maken van het video? Wij helpen u graag met het bedenken en/of uitvoeren van uw video. Neem bij vragen gerust contact op via de contactpagina.